Koffie en meer…

In onze winkel aan de CzaarPeterstraat in Amsterdam verkopen we niet alleen koffie en thee maar kunt u ook terecht voor mooie cadeaus uit Ethiopië. Van handgeweven linnen tot stoelen, van traditionele Ethiopische muziek tot eiegentijds vormgegeven servies, hiernaast een overzicht… Helaas zijn deze spullen niet te bestellen in onze webwinkel maar langskomen is ook gezellig!

Kaffa_kussen

Servies en zo

Koffie en theeservies


Het frisse lichte houten interieur van onze winkel wordt verlevendigd door heel veel koffiekopjes. Van kleine espressokopjes tot grote koffie-verkeerdmokken – en alle maten daartussen. Het strakke design en de vele kleuren van het servies maken van de winkel een feestje. Koppen voor thuis of op kantoor vindt u hier vast en zeker. Ook leuk om cadeau te geven, natuurlijk.

Percolator, caffettiera, espressopotje


Slow koffie. Het is weer helemaal hot, deze methode van koffiezetten die vooral in de jaren ’50 en ’60 populair was. Bij Kaffa vindt u het espressopotje dat bij u past. In combinatie met een van onze Ethiopische koffiesoorten maakt u de espresso van uw dromen. Gebruik wel een iets grove maling.

Koffiepotten

Theepotten


Voor iedere theeliefhebber wat wils. Zoekt u een vrolijke porseleinen theepot, een strak design met dubbel isolerende wand of een Japans gietijzeren model? Wij hebben een keur aan theepotten van Bredemeijer op de planken.

Bredemeijer

Schalen, textiel en (bijzet)tafeltjes


In onze winkel is een aantal bijzondere handgemaakte producten uit Ethiopië verkrijgbaar. Grote houten schalen bijvoorbeeld, en tafeltjes waarop traditioneel koffie wordt geserveerd.
Stof_2
Maar ook kleurige kussenslopen en sjaals. Dit prachtige textiel wordt Tibeb genoemd en is gemaakt van katoen en zijden en volgens oeroude technieken geweven.

Zoet!

Chocolade van Chocolatemakers

Chocolatemakers

Twee jongens uit Amsterdam-Noord maken op traditionele wijze chocolade van biologische cacaobonen. Het resultaat: verslavend lekkere repen met een mooie boodschap! Neem nou de Gorilla Bar. Deze chocoladereep is gemaakt van cacao uit het Virunga Nationale Park in Oost Congo. De cacao, die wordt aangeplant aan de rand van het park, verschaft de bewoners extra inkomen, zodat ze het leefgebied van de gorilla’s met rust kunnen laten.

Gorilla Bar

Vooruit, nog eentje dan. De Tres Hombres-reep: de cacaobonen voor deze reep worden met het zeilschip de Tres Hombres uit de Dominicaanse Republiek gehaald en naar Amsterdam-Noord gebracht. Geheel op windkracht dus. Hoe duurzaam wil je het hebben? En zo zijn er in onze winkel nog meer repen van Chocolatemakers te vinden, prachtig verpakt in vetpapier en bedrukt met bio-inkt. En vooral lekker. Heel erg lekker.

 

Truffels


Vaste klanten weten het al. Op de toonbank van Kaffa Koffie staat een schaal met truffels. Wie kan die weerstaan? Deze huisgemaakte lekkernijen komen bij het workshopatelier Kunst & Kook vandaan. U hebt de keuze uit slagroomtruffels met vanille en slagroomtruffels met… onze koffie.

Truffels

Honing


Een gezonde zoetmaker. Wij verkopen verschillende soorten honing van de Bijzaak. Deze honing is afkomstig van de inheemse Hollandse zwarte bij uit Drenthe en van Terschelling, en wordt geleverd door imkers, boeren en tuinders die geen bestrijdingsmiddelen toepassen.

BijZaak_Honing

IN DE MEDIA
Kaffa bij leukste adressen in Margriet

Margriet  heeft KAFFA koffie in de lijst van de leukste adressen langs lijn 10 gezet… Het tijdschrift volgde tramlijn 10 in Amsterdam van oost naar west en kwam daarbij door de hippe Czaar Peterstraat. Volgens Margriet koop je de lekkerste Ethiopische koffie bij KAFFA koffie. En dat is helemaal waar!

Koffiespecialist uit Ethiopië

De Czaar Peterbuurt is onderdeel van de Oostelijke Eilanden. Ze liggen wat verstopt tussen… lees verder